Φάκελος...εμβολιασμοί
30 Ιουνίου 2017
Ενημέρωση, Εμβόλια

Είναι ή όχι αναγκαία τα εμβόλια;

Είναι ή όχι ασφαλή τα εμβόλια;

Καλώς ή κακώς, τα ανωτέρω είναι ερωτήματα που απασχολούν πολλούς γονείς

Είναι λοιπόν αναγκαία τα εμβόλια;

Το ερώτημα νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ συζήτηση, μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία του τόπου μας και όχι μόνο, μπορεί να μας πείσει. Αρκεί να θυμηθούμε τις επιδημίες και τους θανάτους που κινδύνευσαν να αφανίσουν πληθυσμούς, κυρίως παιδικούς, από νόσους που σήμερα κακώς σνομπάρουμε, γιατί δεν έχουν  πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα. Αντίθετα, από την ανευθυνότητα κάποιων και δυστυχώς όχι λίγων γονιών, μας χτυπούν και πάλι την πόρτα, ευτυχώς ακόμη στην Ελλάδα δεν συμβαίνει, γιατί είναι λίγοι αυτοί οι γονείς.

Είναι λοιπόν ασφαλή τα εμβόλια;

Το ερώτημα αυτό πιστεύω ότι θα απαντηθεί από το κείμενο που ακολουθεί: Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια που προέρχεται από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Εγώ έχω να προτείνω στους γονείς να δουν τους πραγματικούς κινδύνους που απειλούν το παιδί τους. Όπως: χρήση οθόνης σε πολύ μικρή ηλικία, ελευθερία κινήσεων χωρίς ασφάλεια στο αυτοκίνητο, κακή διατροφή και κακές διατροφικές συνήθειες, απομόνωση των παιδιών στο σπίτι με παρέα το laptop και τα παιχνίδια του.

Πιστέψτε με, κινδυνεύουν ειλικρινά από όλα αυτά, από τα περισσότερα όχι άμεσα και αυτό είναι το ύπουλο.

Όσον αφορά τώρα την ασφάλεια των εμβολιασμών ας δούμε μαζί τα ακόλουθα ερωτήματα και τις απαντήσεις τους

 Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια

  Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιάσω το παιδί μου;

Για να το προστατεύσετε. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι η απόφαση να εμβολιάσετε το παιδί σας προστατεύει την υγεία και των άλλων παιδιών. Αν επομένως είστε από τους γονείς που σκέφτονται να καθυστερήσουν ή να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους,. Σκεφτείτε την επίδραση που η απόφαση αυτή θα έχει και στα άλλα παιδιά. Αν περισσότεροι από 10% των γονιών αποφασίσουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, θα δούμε τα ξεχασμένα φρικτά αυτά νοσήματα να επιστρέφουν. Ευτυχώς πολλοί λίγοι γονείς αποφασίζουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

   Έχω ακούσει ότι το εμβόλιο για την Ιλαρά, Ερυθρά και  
      Παρωτίτιδα (MMR) προκαλεί αυτισμό. Είναι αλήθεια ή μύθος;

ΜΥΘΟΣ-  Όλα άρχισαν όταν μια ερευνητική ομάδα έδωσε στην δημοσιότητα ένα άρθρο, ισχυριζόμενοι ότι το εμβόλιο αυτό προκαλούσε αυτισμό, με βάση μια μόνο μελέτη που αφορούσε οχτώ παιδιά. Αργότερα, ένα πρώην μέλος της ομάδας αυτής αποκάλυψε ότι τα στοιχεία που έδωσαν ήταν ανακριβή και  ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είχε χρηματοδοτηθεί από τρίτους. Το αγγλικό κράτος στέρησε από τον συγγραφέα του άρθρου την άδεια άσκησης της ιατρικής και τον κατηγόρησε για απάτη. Δυστυχώς κάποιοι τρομαγμένοι γονείς επέλεξαν να μην κάνουν εμβόλιο στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να προκύψουν επιδημίες ιλαράς στην Αγγλία, την Αμερική και αλλού. Σήμερα έχει αποδειχθεί, μετά από πολλές μελέτες χιλιάδων παιδιών, ότι ο αυτισμός έχει την ίδια συχνότητα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών. Η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της καλύτερης διάγνωσης για την νόσο αυτή.

  Έχω ακούσει ότι υπάρχει υδράργυρος στα εμβόλια. Είναι  
      αλήθεια;

ΔΕΝ κυκλοφορεί κανένα εμβόλιο στην χώρα μας που να περιέχει υδράργυρο. Ίχνη υδραργύρου είχαν αποτελέσει συστατικό μιας ουσίας με το όνομα θειομερσάλη, κάποιων εμβολίων. Το 2001 καταργήθηκε για όλα τα εμβόλια που γίνονται σε παιδιά κάτω των 6 μηνών. Παραμένει ακόμα στην Αμερική ή και αλλού, σε κάποια από τα αντιγριπικά εμβόλια που διανέμονται σε συσκευασία ενός φιαλιδίου πολλών δόσεων, ως συντηρητικό.

  Υπάρχει αλουμίνιο στα εμβόλια;

Αλουμίνιο υπάρχει παντού. Στο χώμα, στο νερό, στον αέρα, στα φρούτα, στα λαχανικά, στα γαλακτοκομικά, στο αλεύρι, ακόμα και στο μητρικό γάλα. Στα εμβόλια υπάρχει πολύ λιγότερο από αυτό που θα πάρει το παιδί με τον θηλασμό ή με το ξένο γάλα. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα, αφού έχασε το επιχείρημα με τον υδράργυρο, επέστρεψε με έναν άλλο ένοχο αυτή την φορά, το αλουμίνιο.Γιατί υπάρχει αλουμίνιο στα εμβόλια;
Το αλουμίνιο ενισχύει την απάντηση του οργανισμού του παιδιού στο εμβόλιο, με αποτέλεσμα καλύτερο ανοσολογικό αποτέλεσμα. Υπάρχει κίνδυνος υγείας από το αλουμίνιο που περιέχεται στα εμβόλια;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποφανθεί ότι τα εμβόλια που περιέχουν αλουμίνιο είναι απολύτως ασφαλή και δεν προκαλούν αυτισμό

 ✔   Γιατί υπάρχει Φορμαλδεΰδη στα εμβόλια;

Πολύ μικρές ποσότητες φορμαλδεΰδης προστίθενται στα εμβόλια για να σκοτώσουν τους ιούς και να αδρανοποιήσουν τις τοξίνες κατά την διάρκεια της παραγωγής. Η φορμαλδεΰδη αποτελεί φυσικό συστατικό του σώματός μας. Υπάρχει στα σαμπουάν, σε χειροπετσέτες και στα χαλιά.
Η πολύ μικρή ποσότητα που υπάρχει στα εμβόλια δεν αποτελεί πρόβλημα για την υγεία των παιδιών.

    Είναι αλήθεια ή μύθος ότι στα εμβόλια υπάρχει αντιψυκτικό;

ΜΥΘΟΣ: ΠΟΤΕ δεν υπήρξε αντιψυκτικό ως συστατικό εμβολίων

  Υπάρχουν άλλα πρόσθετα στα εμβόλια;

Τα εμβόλια περιέχουν συστατικά που λέγονται αντιγόνα και τα οποία διεγείρουν το σώμα για να αναπτύξει ανοσία. Επίσης περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες από άλλες ουσίες και έχουν μπει στα εμβόλια ως συντηρητικά (προλαμβάνουν την επιμόλυνση από μικρόβια ή μύκητες), ως ανοσοενισχυτικά (βελτιώνουν την δραστικότητα και την ανοσολογική απάντηση), ως πρόσθετα (εμποδίζουν την καταστροφή και δεν αφήνουν τα εμβόλια να κολλούν στα τοιχώματα του φιαλιδίου) και ως παραμένοντα (ουσίες που παραμένουν μετά από την διαδικασία παραγωγής).
Όλα είναι ακίνδυνα για την υγεία του παιδιού.

  Είναι αλήθεια ή μύθος ότι τα πολυδύναμα εμβόλια (πενταπλό  
       κλπ) κάνουν ζημιά στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών;

ΜΥΘΟΣ: Κάθε ημέρα το ανοσοποιητικό σύστημα ενός υγιούς παιδιού καταπολεμάει με επιτυχία εκατομμύρια μικροβίων και ιών. Τα εμβόλια έχουν κατασκευαστεί από τα ίδια αυτά μικρόβια και ιούς, αφού πρώτα τα έχουμε σκοτώσει ή εξασθενήσει, έτσι που να μην μπορούν να κάνουν κακό στον οργανισμό του παιδιού.

Τα πολυδύναμα εμβόλια περιέχουν μια απειροελάχιστη ποσότητα από τα αντιγόνα που τα παιδιά δέχονται καθημερινά στο σώμα τους από το περιβάλλον.

    Μπορώ να καθυστερήσω τον εμβολιασμό μέχρι να πάει το    
       παιδί στο σχολείο;

Μέχρι τα παιδιά να πάνε στο σχολείο μπορεί να έρθουν σε επαφή και να κολλήσουν διάφορες σοβαρές ασθένειες από τους γονείς, άλλους ενήλικες και τα αδέλφια τους, στα καταστήματα και στον παιδικό σταθμό. Τα παιδιά που είναι μικρότερα των 5 ετών είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα να κολλήσουν επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί και δεν διαθέτουν καλή άμυνα εναντίον των μικροοργανισμών.
Μην αναβάλετε ή καθυστερείτε τους εμβολιασμούς των παιδιών σας και βάζετε σε κίνδυνο την υγεία τους, όταν η προστασία που πρέπει να τους δώσετε είναι σε μικρότερες ηλικίες. Εμβολιάστε τα παιδιά σας σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

  Συχνά ακούμε ότι αποσύρονται εμβόλια, άρα προκαλούν κακό          στην υγεία των παιδιών;

Πρώτον, δεν αποσύρονται εμβόλια, αλλά παρτίδες εμβολίων από τα φαρμακεία και τις αποθήκες. Το εμβόλιο επανακυκλοφορεί (ίσως καθυστερημένα, μέχρι να γίνουν γνωστές οι νέες παρτίδες). Αυτό σημαίνει ότι κάποιος παράγοντας ξέφυγε από τους αυστηρούς κανόνες που θέτει ο ΕΟΦ σε ότι έχει   να κάνει με τα εμβόλια. Ακόμη και αν έχει γίνει εμβολιασμός από την συγκεκριμένη παρτίδα που αποσύρθηκε, δυνητικά μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο παιδί αντίστοιχη με 5 δευτερόλεπτα έκθεση σε κινητό τηλέφωνο!!! Διότι αυτά δρουν αθροιστικά στο σώμα μας, σε όλη την διάρκεια της ζωής μας

 

 

 

by site4doctor and MyMedical